071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Professionele bedrijfsvideo in 4 stappen

Een professionele bedrijfsvideo, dat wil je! Het zorgt er niet alleen voor dat mensen het juiste gevoel krijgen bij jouw bedrijf, maar het zorgt er ook voor dat jouw boodschap het beste blijft hangen bij de kijker. Maar hoe maak je eigenlijk een bedrijfsvideo? Dat leggen we in dit blog graag aan je uit!

EEN PROFESSIONELE BEDRIJFSVIDEO

Er zijn verschillende redenen mogelijk om een bedrijfsvideo te laten maken. Meestal wil je met jouw bedrijfsvideo een bepaalde boodschap verkondigen of een bepaald doel bereiken. Het gaat dus verder dan een uitleg of impressie. Voor de meeste mensen is de video die jij laat maken de eerste aanraking met jouw bedrijf. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je meteen een goede indruk achter laat. Een videopartner kan jou helpen met het doorlopen van de juiste stappen.

4 essentiële stappen

Maar voordat je jouw bedrijfsvideo aan de wereld kan laten zien, moet deze natuurlijk wel eerst gemaakt worden. Gelukkig hebben we de stappen van het maken van een bedrijfsvideo helder en overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat jij straks weet wat je kan verwachten.

Bekijk hieronder onze bedrijfsfilm met een knipoog om te zien waarom je baat hebt bij een productiebedrijf

QuickWorks – Bedrijfsfilm

Een goed concept: De eerste stap

Voordat je ook maar iets op film zet, begin je met het uitdenken van een goed concept. Een videopartner kan je hierbij helpen. In deze stap kijk je goed naar je doelgroep en de boodschap die je wilt vertellen en je gaat op zoek naar het meest pakkende verhaal waarmee je jouw boodschap aan de doelgroep duidelijk kan maken. Een beetje humor en goede storytelling zorgen ervoor dat jouw video straks opvalt.

Tijd voor de pre-productie

Als jouw script dan eenmaal staat, is het tijd om jouw bedrijfsvideo te gaan produceren. Nou kan je dat natuurlijk zelf oppakken. Maar houdt er rekening mee dat er veel komt kijken bij het maken van een bedrijfsvideo. Zo zal je een planning moeten maken, data moeten afstemmen, acteurs vinden, crew en apparatuur regelen, locaties spotten, props en kostuums regelen en bovenal een duidelijk overzicht houden en het aanspreekpunt zijn voor alle betrokkenen. In deze fase is het fijn om een videopartner te hebben om jou volledig te ontzorgen. Kijk bijvoorbeeld naar de video die we maakten naar Music All In, waar we van A tot Z de gehele Pre-Productie hebben opgepakt.

Music All In – Bedrijfsfilm

Als derde volgen de opnames

Als alles is voorbereid, dan wordt het tijd voor de opnames. Weken of maanden van voorbereiding komen samen tijdens de opnames van jouw eigen bedrijfsvideo. Nu blijft het natuurlijk jouw project. Daar mag je best wat van vinden. Wees dus nieuwsgierig en kijk mee met de opname. Blijf ook opletten dat alles wat je in beeld ziet ook bijdraagt aan de boodschap van jouw film. Zie je iets wat je graag anders ziet? Bespreek het met je videopartner. Beter om iets vooraf op te pakken, dan achteraf proberen te herstellen.

Stap 4: De montage

Staan de beelden er op? Dan is het tijd voor de montage. Jouw videopartner zet de beelden om naar een pakkende montage, met muziek, eventuele voice over en graphics. Dat betekent niet dat je volledig achterover kan leunen. Op het moment dat jouw videopartner een voorstel af heeft, is het aan jou om feedback te geven op de video. Zo kom je tot een bedrijfsvideo die volledig jouw boodschap uitdraagt.

Kijk onze commercial van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest, waar treffende beelden, pakkende montage en muziek samenkomen tot één geheel.

Het Rijnlands Lyceum – Commercial

Beginnen aan jouw bedrijfsvideo?

Wil jij beginnen aan de start van jouw bedrijfsvideo, maar weet je nog niet wat voor film je wilt maken? Bekijk dan snel ons LookBook en laat je inspireren.

Wil je liever face to face sparren over jouw film, dan is bellen altijd het snelst, 071 408 58 26.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!