Een professionele bedrijfsvideo, dat wil je! Het zorgt er niet alleen voor dat mensen het juiste gevoel krijgen bij jouw bedrijf, maar het zorgt er ook voor dat jouw boodschap het beste blijft hangen bij de kijker. Maar hoe maak je eigenlijk een bedrijfsvideo? Dat leggen we in dit blog graag aan je uit!
Een professionele bedrijfsvideo
Er zijn verschillende redenen mogelijk om een bedrijfsvideo te laten maken. Meestal wil je met jouw bedrijfsvideo een bepaalde boodschap verkondigen of een bepaald doel bereiken. Het gaat dus verder dan een uitleg of impressie. Voor de meeste mensen is de video die jij laat maken de eerste aanraking met jouw bedrijf. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je meteen een goede indruk achter laat. Een videopartner kan jou helpen met het doorlopen van de juiste stappen.
4 essentiële stappen
Maar voordat je jouw bedrijfsvideo aan de wereld kan laten zien, moet deze natuurlijk wel eerst gemaakt worden. Gelukkig hebben we de stappen van het maken van een bedrijfsvideo helder en overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat jij straks weet wat je kan verwachten.
Een goed concept: De eerste stap
Voordat je ook maar iets op film zet, begin je met het uitdenken van een goed concept. Een videopartner kan je hierbij helpen. In deze stap kijk je goed naar je doelgroep en de boodschap die je wilt vertellen en je gaat op zoek naar het meest pakkende verhaal waarmee je jouw boodschap aan de doelgroep duidelijk kan maken. Een beetje humor en goede storytelling zorgen ervoor dat jouw video straks opvalt.
Tijd voor de pre-productie
Als jouw script dan eenmaal staat, is het tijd om jouw bedrijfsvideo te gaan produceren. Nou kan je dat natuurlijk zelf oppakken. Maar houdt er rekening mee dat er veel komt kijken bij het maken van een bedrijfsvideo. Zo zal je een planning moeten maken, data moeten afstemmen, acteurs vinden, crew en apparatuur regelen, locaties spotten, props en kostuums regelen en bovenal een duidelijk overzicht houden en het aanspreekpunt zijn voor alle betrokkenen. In deze fase is het fijn om een videopartner te hebben om jou volledig te ontzorgen. Kijk bijvoorbeeld naar de video die we maakten naar Music All In, waar we van A tot Z de gehele Pre-Productie hebben opgepakt.
Als derde volgen de opnames
Als alles is voorbereid, dan wordt het tijd voor de opnames. Weken of maanden van voorbereiding komen samen tijdens de opnames van jouw eigen bedrijfsvideo. Nu blijft het natuurlijk jouw project. Daar mag je best wat van vinden. Wees dus nieuwsgierig en kijk mee met de opname. Blijf ook opletten dat alles wat je in beeld ziet ook bijdraagt aan de boodschap van jouw film. Zie je iets wat je graag anders ziet? Bespreek het met je videopartner. Beter om iets vooraf op te pakken, dan achteraf proberen te herstellen.
Stap 4 is de montage
Staan de beelden er op? Dan is het tijd voor de montage. Jouw videopartner zet de beelden om naar een pakkende montage, met muziek, eventuele voice over en graphics. Dat betekent niet dat je volledig achterover kan leunen. Op het moment dat jouw videopartner een voorstel af heeft, is het aan jou om feedback te geven op de video. Zo kom je tot een bedrijfsvideo die volledig jouw boodschap uitdraagt.
Veelgestelde vragen
We streven ervoor om zo snel mogelijk na opdracht jouw videoproductie te maken, zodat je snel aan de slag kan met de groei van jouw bedrijf. De doorloop van een project hangt samen met de grootte van de productie. Van tevoren leveren we een planning aan en we communiceren elke stap in het proces. Zo weet je precies wanneer je jouw videoproductie kan verwachten. We communiceren graag helder met onze klanten, om onderstaande vragen te voorkomen 😉
Wat kost het om videoproducties te laten maken?
Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen gaat over de kosten van een videoproductie. Wat zijn nou de kosten bij videoproducties laten maken? Om maar met de deur in huis te vallen, dat verschilt per video. Afhankelijk van de wensen en voorbeelden die worden aangedragen en de grootte van de opdracht, kunnen de kosten verschillen. Zo zijn videoproducties mogelijk voor 2000 euro, maar ook voor tienduizenden euro’s. Het beste is om even contact te zoeken. Wij luisteren naar jouw vraag en bieden je geheel kosteloos een offerte op maat aan. Daarbij houden we natuurlijk rekening met jouw beoogde budget en wensen.
Heeft de lengte van de film invloed op de prijs? / Wat kost een video van 1 minuut?
De lengte van videoproducties heeft lang niet altijd invloed op de prijs. Zo kan een video van 30 seconden meer kosten dan een video van 20 minuten. Het hangt allemaal samen met jouw wensen. Hoe wil je dat jouw video eruit gaat zien? Zaken als licht, locatie, aantal draaidagen en acteurs hebben bijvoorbeeld een grotere invloed op de video dan de lengte.
Mag ik ook een drone opname in mijn film?
Beelden vanuit de lucht, het is iets waar mensen vroeger alleen maar van konden dromen. Maar tegenwoordig is het met de inzet van drones goed voor elkaar te krijgen voor videoproducties. Een drone kan een uniek kijkje geven op jouw bedrijf en roept een bepaald gevoel bij jouw kijker op dat je met een normale camera niet voor elkaar krijgt. Een drone inzetten in jouw bedrijfsfilm is dus zeker mogelijk! Wel moet je rekening houden met een aantal factoren. Hoe ver zit jouw bedrijf bijvoorbeeld van een no fly zone af, zoals ze die op het vliegveld hebben?
Nu we het toch over drones hebben, mogen die binnen vliegen?
Alles mag! Maar je moet wel denken of iets veilig, nuttig en handig is. Meestal is een drone in een binnen omgeving een hoop gedoe, zeker aangezien er betere alternatieven beschikbaar zijn. Bespreek met jouw video partner jouw wensen, zodat jullie samen een mooie oplossing kunnen bedenken.