071 408 5826 / sales@quickworks.nl

De 3 gouden tips voor jouw brand film!

Er is meer nodig dan alleen het ontwerpen van een logo om jouwmerkidentiteit vast te stellen. De identiteit van jouw merk bestaat uit waar je voor staat, waar je voor staat als bedrijf, hoe je communiceert en hoe je wil dat klanten zich voelen als ze met jouw bedrijf omgaan. Een merkidentiteit is in wezen de persoonlijkheid van jouw bedrijf. Jouw merkidentiteit kan je het beste overbrengen met een brand film!

2 people standing on small pier looking at the sunrise Stolk Brothers Brand Film

Wat is eigenlijk een brand film?

Brand Films zijn een zeer effectieve marketingtool voor bedrijven om hun merk of product te promoten. Ze kunnen een emotionele band met het publiek creëren en helpen bij de ontwikkeling van het merk of product door de juiste boodschap, beeldtaal en distributiekanalen te kiezen. Het gebruik van de juiste beelden, muziek en voice over zal helpen dit te bereiken. Op deze manier kan de brand film helpen bij het ontwikkelen van een vertrouwensband tussen jouw merk en het grote publiek. Hoe meer vertrouwen je hebt met het publiek, des te sneller ze overgaan tot verkoop of je aanbevelen bij kennissen en vrienden.


Lees hoe je branded content inzet!

Waarom een brand film laten maken succesvol is.

Jouw brand film moet een gevoel bij de kijker opwekken, of het nu gaat om vreugde, verdriet of inspiratie. De video moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een meeslepend verhaal vertellen, om kijkers te betrekken en hen te helpen een emotionele band met jouw merk te ontwikkelen.

Een sterke brand film legt de geschiedenis, waarden en unique selling points van je bedrijf uit. een verhaal dat jouw publiek emotioneel boeit. Een meeslepend verhaal trekt klanten aan en bevordert de ontwikkeling van een langdurige band met jouw bedrijf.

De drie gouden tips voor het maken van een brand film

  • Sterk verhaalEen geode brand film valt of staat met een goed verhaal. Je kan het verhaal van jouw bedrijf en merk delen, de kernwaardes, wat jouw bedrijf speciaal en uniek maakt, en als klap op de vuurpijl wat bijzondere projecten of prestaties laten zien. Dat moet dan wel goed aan elkaar verworven door middel van meeslepende scenes en een goede voice over tekst. Zo bindt je klanten aan jouw verhaal.
  • Cinematic QualityEen brand film moet professioneel gemaakt zijn en een hoge productiewaarde hebben. Meeslepende beelden zijn vaak de sleutel om jouw klanten betrokken te houden. Een professionele voice-over vertelt het verhaal van jouw bedrijf. hoe meer klasse de film uitstraalt, des te meer dat overstraalt op het imago van jouw bedrijf.
  • Een boodschap die overtuigtDe brand film moet een sterke boodschap hebben die van toepassing is op zowel het merk als de doelgroep. De boodschap moet op een interessante en meeslepende manier worden overgebracht. Het is het beste om geen meerdere boodschappen of subboodschappen te doen in de film. Neem alleen hetgeen waar het bedrijf om draait. Eventueel kunnen meer films gemaakt worden over deze subkopjes.Lees hier meer over brand films!


Case Study: Stolk Brothers

In eerste instantie kwam Stolk Brothers bij QuickWorks terecht voor een film die zou gaan over het ‘Peat Free‘ zijn van het bedrijf. Maar al gauw werd duidelijk dat Stolk een veel breder en interessanter verhaal had dat enorm waardevol was. Een brand film was de uitkomst. Binnen één productie de kernwaardes van het bedrijf uitleggen, met sferische beelden om te laten zien waar Stolk voor staat. Het werd een film die nog jaren relevant blijft voor het bedrijf.

De diverse stappen van het maken van een Brand Film

Nadat er akkoord was op de opdracht zijn we voor Stolk begonnen met het maken van een script, waarin alle elementen van de corporate identity van het bedrijf naar voren kwamen. Toen werd de juiste stem gezocht die het verhaal op de meest meeslepende manier kon vertellen. Het script is vertaalt naar een goed gestructureerde shotlist en in het vroegst van de ochtend, toen het licht op haar mooist was, stond QuickWorks klaar om de meest indrukwekkende beelden van het bedrijf te schieten. In de montage kwam alles samen op sferische muziek. Stolk heeft met deze film precies laten zien waar ze voor staan om zo het publiek aan zich te binden.

Stolk brothers – Brand film

Een brandfilm voor het debuut van je merk

Brand films belichten belangrijke facetten van de identiteit, waarden of visie van een merk om het aan jouw publiek te introduceren of opnieuw te introduceren. Een professionele brand film kan een geweldige manier zijn om contact te maken met je publiek en te benadrukken wat jullie bedrijf speciaal maakt, zeker als je net jouw bedrijf aan de wereld introduceert.

Een professionele brand film is een goed idee

Een professionele brand film kan dus absoluut een effectieve manier zijn om contact te maken met jouw publiek en te laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt, zeker wanneer je net om de hoek komt kijken met je bedrijf. Het gebruik van video om jouw verhaal te vertellen is een krachtige en effectieve manier om klanten enthousiast te maken voor jouw merk, of je nu een nieuw product lanceert of een compleet nieuwe merkidentiteit.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!