071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Resultaten bij jouw volgende tender met videoproductie

Wanneer je inschrijft op een aanbesteding, dan wil je die tender natuurlijk winnen. Dan is het zaak om alles in je bezit te gebruiken om te bewijzen dat jij de juiste keuze bent. Video is een handige tool om snel inzicht te geven in waarom jouw bedrijf de beste partij is voor de opdracht. Op die manier laat je videoproductie werken voor jouw bedrijf!

Drone shot project Hollandia Services videoproductie

Videoproductie is de manier om jouw aanbesteding te winnen

Voor veel bedrijven is het nog steeds geen prioriteit om concepten, diensten en producten te visualiseren met bijvoorbeeld een videoproductie. Terwijl video het middel is om helder en overzichtelijk nieuwe concepten uit te leggen en klanten te overtuigen. Belangrijke informatie kan makkelijk worden verteld met video en gelijk inzichtelijk gemaakt. Mensen zijn sneller overtuigd door video, omdat ons brein nu eenmaal visueel is ingesteld. Als je dus een streepje voor wilt hebben op de concurrentie, of het nu gaat om het winnen van een investeringspitch of het binnenhalen van een grote overheidsopdracht, video is de manier om jouw ideeën visueel, prikkelend en overtuigend te brengen.

Waarom mensen sneller een band hebben met videoproductie

Wanneer je bezig bent met het werven van nieuwe opdrachten of het winnen van een tender, dan moet je binnen één presentatie kunnen laten zien wat jouw bedrijf doet, waar jullie je op gaan focussen en wat jullie proces, methode of dienst uniek maakt in vergelijking met de concurrent. Video biedt daarbij een mooie uitkomst. Als je in gesprek gaat met een videoproductiebedrijf over het laten maken van een video, dan zullen zij in het intake gesprek antwoorden zoeken naar deze en meer vragen, zodat daaruit het verhaal kan worden verworven.

Het verhaal wordt omgezet naar een prikkelende video waardoor de kijker een band opbouwt met jouw bedrijf. Het geeft de kijker, en dus jouw mogelijke opdrachtgever, niet alleen inzicht in wat je kan, maar geeft ook alvast een kijkje op de sfeer van jouw bedrijf en wat verwacht kan worden van de samenwerking. Dankzij een sterke video wordt er al sneller een band gebouwd met jouw bedrijf.

Hier nog kort de voordelen van video bij het werven van opdrachten:

  • Visuele Prikkels: Het inzetten van foto en video doet jouw bedrijf betrouwbaarder overkomen, zet je neer als expert en verhoogt de band met jouw bedrijf.
  • Onthouden van informatie: Informatie wordt beter onthouden als het in videovorm wordt verteld. Mensen zullen jouw bedrijf dus makkelijker onthouden dan de concurrent.
  • Beeld vertelt alles wat tekst niet kan: Voor jouw mogelijke klanten is het natuurlijk erg fijn als je alvast iets kan laten zien van het beoogde resultaat. Door middel van eerdere projecten te tonen in jouw film, of bijvoorbeeld de inzet van animatie, maak je jouw visie meteen inzichtelijk.

  • Meer overtuigingskracht: Beeld maakt het mogelijk om met minder informatie een boodschap over te brengen. Beelden zeggen immers meer dan woorden. Het wordt zo eenvoudiger om klanten te overtuigen en tot verkoop over te gaan.

Case Study: Pentacon

Als je vrij last minute een belangrijke online pitch hebt dan wil je ook op zeker gaan met jouw presentatie. Daarom kwam Pentacon met de vraag of we een videoproductie voor hen wilde produceren. Binnen 2 weken is de pitch video van a tot z geproduceerd. In de video is gebruik gemaakt van een presentator die als het ware de pitch geeft, terwijl de video wordt ondersteund door sterke visuals die laten zien waar het bedrijf voor staat. De presentator heeft samen met de mensen van Pentacon een strak verhaal verteld waarbij, ook visueel, alle kernactiviteiten en USP’s de revue passeerden.

Pentacon – Bedrijfsfilm

Case Study: Hollandia Services BV

Onze klant Hollandia Servcies maakt al geruime tijd gebruik van diverse vormen van video content. Ze gebruiken videoproductie niet alleen in hun eigen content kalender, maar ook bij het winnen van aanbestedingen en het werven van klanten. Daarbij is het voor partijen waar Hollandia mee werkt steeds vaker een vereiste om een video van het project aan te leveren. Zo heeft Hollandia dus groot belang bij het maken van sterke video content! In dit blog zie je meer Hollandia projecten!

Hollandia Services – Projectfilm


Lees meer over het maken van een goede projectfilm!


Videoproductie inzetten voor jouw aanbesteding is absoluut een goed idee

De kracht van video helpt je met het winnen van jouw aanbesteding. Of je nu met video een sterk voorbeeld neerzet van een voorgaand project of je een duidelijke invulling wilt geven aan een specifieke presentatie, het is altijd een sterke tool om jouw klanten te overtuigen. We gaan graag met je in gesprek om jou te helpen bij het werven van nieuwe klanten of het winnen van jouw volgende aanbesteding.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!