071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Videoproductiebedrijf of toch zelf produceren? Betere video resultaten

Een videoproductiebedrijf inschakelen?

Op een dag komt de baas naar je toe en zegt “we hebben videocontent nodig. Het moet snel af en het mag niet te veel kosten. En jij gaat dat regelen.” Op dat moment realiseer je dat je nooit een video hebt laten maken. En ja, wat is snel? Ga je zelf aan de slag of schakel je toch een videoproductiebedrijf in? En hoe maak je die afweging?

Het inschakelen van een videoproductiebedrijf is een must

Bij een videoproductie komt van alles om de hoek kijken: Het bedenken van een concept, de opnames, de videomontage, muziek, misschien zelfs een voice-over en natuurlijk het inzetten van de gemaakte video. Om het overzicht niet te verliezen kan het handig zijn om een goede videopartner te vinden. Een videoproductiebedrijf neemt je veel zorgen uit handen.

Als je nog nooit een videoproductie hebt laten maken kan je nogal verweldigd raken van de vele stappen die bij het produceren van een video komen kijken. Dat is ook logisch, je bent in je dagelijks leven ook helemaal niet bezig met video’s produceren. Als je jouw huis wilt verbouwen bel je ook eerst de aannemer. Dat is met video niet anders. Een videoproductiebedrijf is een enorme aanwinst in het maken van goede videocontent. Zo kom je pas echt verder met jouw bedrijf.

Een videopartner is net een aannemer

Een videopartner kan je ook zien als een soort aannemer, zeker als je op zoek bent naar een videoproductiebedrijf waar je vaker producties neer kan leggen. Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan. Wellicht heb je al eerder eens een film gemaakt, ken je toevallig iemand met een camera en heb je ervaring met het monteren van video. Maar een goede video produceren vergt wel veel werk. En die tijd kan je niet in jouw bedrijf steken. Daar heb je een partner voor nodig die je snapt en met je meedenkt en die je ook werk uit handen kan nemen.

De 3 voordelen van het werken met een videoproductiebedrijf

Er zijn vele voordelen op te noemen voor het samenwerken met een videoproductiebedrijf. Maar de belangrijkste drie zetten we hhier onder graag voor je op een rijtje.

Alle kennis in-house, onder 1 dak

Een videoproductiebedrijf heeft meerdere disciplines onder 1 dak zitten. In-house hebben ze vaak alle vakkennis om moeiteloos jouw video te kunnen produceren. Je hebt dus maar met 1 enkele partij te maken, waardoor je makkelijk communiceert. 

Volledige ontzorging

Een videoproductiebedrijf gaat geroutineerd te werk. Iedereen in het bedrijf is een tandwiel binnen een geoliede machine. Je kunt kwaliteit verwachten!

Langdurige kwaliteit

Tijdens het produceren van jouw video houdt je 1-op1 contact met jouw videopartner. Jij leert daardoor snel de stappen van het videoproductieproces en het videoproductiebedrijf leert het DNA van je bedrijf kennen. Hierdoor bouw je een relatie met jouw videopartner op waardoor je makkelijker en sneller in de toekomst content kan laten maken.

Waar let je op bij het kiezen van een videoproductiebedrijf?

Een videoproductiebedrijf vinden dat bij je past is bijna een sollicitatie. Je moet namelijk wel de mensen opsporen waar je fijn mee kan samenwerken. In eerste instantie kies je een videoproductiebedrijf uit met de juiste expertise en een sterk portfolio. Een beetje in de regio is natuurlijk ook fijn, je wilt niet voor elke bespreking heel lang in de auto zitten. Maar minstens net zo belangrijk is de klik die je hebt met het bedrijf. 

Zorg dat je van tevoren eens kennis maakt met het videoproductiebedrijf en de mensen die er werken. Wat zegt je gevoel? Jij moet straks met die mensen werken naar een mooi eindresultaat, dus een prettige samenwerking is absoluut een must.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!