071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Gebruik deze content voor een resultaten in jouw videomarketingstrategie?

Een videomarketingstrategie lijkt misschien ingewikkeld, eigen content maken. Maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, zolang je over het een en ander na hebt gedacht. Wat is het uiteindelijke doel van jouw videomarketing en hoe bereik je dit? Dat is een stukje strategie wat je zal moeten opstellen.

Behind the scenes photoshoot voor artikel videomarketingstrategie

Videomarketingstrategie: wat is het precies?

Jouw videocontent moet aansluiten op de huidige en toekomstige wensen van jouw bedrijf. Welk gevoel moet jouw bedrijf uitstralen? Kan je dat eens op papier zetten voor jezelf? Heb je misschien al een eigen unieke huisstijl en wordt deze al doorgevoerd in de video’’s die je maakt. Door continuïteit in de look and feel van jouw video’s worden jouw video’s herkenbaar en sneller vindbaar online. Daarvoor werkt een videomarketingstrategie het beste.

Met videomarketing bedoelen we alle vormen van video die je inzet om jouw bedrijf te promoten. Dat kan zijn via social media, maar ook in nieuwsbrieven, op de website of bijvoorbeeld als preroll op YouTube. Er is veel mogelijk. Belangrijk is om al die vormen van video op te nemen in een videomarketingstrategie. Zo kan je slim alle content op elkaar laten inspelen. Zo laat je video voor jouw bedrijf werken. Met video kom je als bedrijf namelijk veel verder. Het helpt jouw bedrijf met groeien. En dat wil je!

Werk met contentkalender in jouw videomarketingstrategie

Een videomarketingstrategie kan je natuurlijk helemaal op maat plannen op jouw wensen en eisen. Je kan zelfs al concrete data hangen aan de video’s, blogposts en overige uitingen die je naar buiten brengt. Bepaal de stip op de horizon en welke stappen jouw bedrijf onderneemt om daar te komen. Start bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfsfilm op de homepage van jouw website, combineer deze met een aantal nieuwsbrieven die refereren aan de nieuwe film en versterk hem met ondersteunende video’s, al dan niet verworven uit het materiaal van de bedrijfsfilm.

Zo vergroot je jouw zichtbaarheid, herkenbaarheid en expert-status. Met een videomarketingstrategie vol uitgewerkte content weet je jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dat is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent.

Een QuickWorks Casestudie – Bab Star

Als voorbeeld nemen we graag onze klant Bab Star. Die heeft zijn videomarketingstrategie, en daarmee ook hun videostrategie, verdeeld in meerdere onderdelen die allemaal op elkaar aansluiten. Een nieuwe website, een bedrijfsfilm, een online magazine en geprint jubileum magazine werden allemaal qua stijl op elkaar aangesloten. In de verschillende media werd naar elkaar gerefereerd en zo ontstond een mooi content plan.

Bekijk hier het Bab Star magzine!

De kracht van goede branding

Goede branding is echt alles. Met de visuele stijl van jouw video’s moet je gelijk de aandacht pakken. Wees herkenbaar voor klanten en zorg dat mensen meteen weten waar je voor staat. Je kan bijvoorbeeld een herkenbare slogan gebruiken. Bekijk de volgende uitspraken maar eens:

Hotel? ….

Jazeker? … 

…. Er is Altijd wat te doen. 

I’m Lovin it.

Zelfs zonder de merknaam erbij kan je waarschijnlijk al raden van welke bedrijven dit de slogans zijn. Een goede herkenbare kreet in je video kan ervoor zorgen dat mensen gelijk jouw bedrijf gaan herkennen. Humor, branding en herkenbaarheid zijn ook belangrijke elementen in een goede videomarketing. Zo wordt jouw videomarketing een feestje en wordt jij de held van het kantoor.

Conclusie

Door het maken van een content kalender en een content plan kan je jouw gehele videomarketing vooruit plannen. Zo kan je rondom jouw videomarketing een goede strategie opzetten en video echt laten werken aan de groei van jouw bedrijf. Houdt bij het maken van video wel altijd in het achterhoofd dat alles in dezelfde stijl, conform de identiteit van jouw bedrijf, moet zijn. 

 

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!