Een brandfilm: jouw verhaal meteen nummer 1!

Met een brandfilm maak je een onvergetelijke eerste indruk op jouw doelgroep. Daar ben je naar op zoek. Door de juiste eerste impressie te maken kiezen mensen sneller voor jouw bedrijf. Je vergroot jouw verkoop, versterkt jouw verhaal en laat jouw bedrijf groeien met een sterke visuele brandfilm!

Man looking at camera with dark background brandfilm asantiaro

Wat is een Brandfilm en wat heb je eraan?

Een Brandfilm, je zal er vast wel een keer van gehoord hebben. Wat is het precies en wat heb je er nu eigenlijk aan. Moet je als bedrijf bezig gaan met een brandfilm laten maken, of kan je beter een andere vorm van content kiezen? In dit blog gaan we exact uitleggen wat een brandfilm is, geven we je treffende voorbeelden van klanten die je voor gingen en vertellen we je wat een Brandfilm voor jouw bedrijf gaat doen!

Wat is eigenlijk een brandfilm?

Een brandilm moet je eigenlijk zien als een visuele presentatie van jouw merk. Mensen die nog nooit van jouw bedrijf gehoord hebben moeten in één keer duidelijk hebben waar je voor staat. Je hoeft in een brandfilm nog niet helemaal precies uit te leggen hoe jouw bedrijf in elkaar zit of welke diensten je aanbiedt, al kan je hier al wel een beetje naar hinten. Met een brandfilm ben je eigenlijk bezig om jouw potentiele klanten kennis te laten maken met jouw corporate identity, zodat zij enthousiast worden over jouw bedrijf, nog voordat ze ook maar iets over jouw product of dienst kennen.


Lees hier meer over branding!

Klant Case: Dümmen Orange

Voor de branding campagne van de Pina Colada Chrysant van Dümmen Orange werd ons gevraagd een stoere video te maken, gericht op bloemisten. Een video die het stoere en karakter van de Pina Colada verbeeld. De relatie die we samen hebben opgebouwd zorgde ervoor dat we de vrije hand kregen om een toffe storyline te maken, acteurs, props en locaties te casten. De video is volop online ingezet op allerlei kanalen waaronder Cinefleur magazine. Met deze video heeft Dümmen hun merk Pina Colada sterk in de markt gezet.

Dümmen Orange – Branding campagne

Jouw merk in 60 Seconden!

Een brandfilm moet ervoor zorgen dat jij in een korte tijd jouw publiek overtuigt met jou in zee te willen gaan. Hoge kwaliteit en jezelf onderscheiden zijn belangrijk. Je wilt jouw video ook niet te lang maken. Je moet in een paar treffende beelden en woorden kunnen uitleggen wat jou uniek maakt. Dat komt het sterkst over. Houdt je video kort, rond de minuut. Wil je groeien met je bedrijf, maak dan van jouw brandfilm het fundament van je marketing. Bouw alles eromheen. In 60 seconde leg jij jouw hele branding uit en weten mensen meteen waarom ze met jou moeten werken!


Lees meer over videoproducties!

Klant case Asantiaro: Strakke branding binnen de sportbranch

Als nieuw merk binnen de sportbranch was Asantiaro op zoek naar een video die goed de identiteit van het merk weergeeft en waar ze voor staan. Het moest een video worden geschikt voor de website en voor social media, die de aandacht trekt, het merk goed weergeeft en vooral heel duidelijk de stijl van Asantiaro laat zien. In een waanzinnige sportlocatie gingen de twee cameramannen van QuickWorks samen met de figuranten aan de slag om zoveel mogelijk mooie shots te maken.

De video is een combinatie van stoere muziek, goede belichting, snelle montage en goed uitgedachte shots. Met deze opdracht heeft Asantiaro een video waarmee ze hun merk heel duidelijk in de markt zetten!

Asantiaro – Brandfilm

“Het filmpje is erg goed gelukt! Ik ben er blij mee!”

JEREMY AGYEMANG (ASANTIARO)

Val op met een sterke brandfilm!

Service en kwaliteit biedt iedereen. Het klinkt hard, maar veel zaken waarvan je denkt dat je in uitblinkt, doet de concurrent net zo goed. Het is belangrijk om door te hebben wat jouw verhaal is en waar jij echt uniek in bent. Op die manier spring je echt boven de concurrentie uit. Als je echt weet te vertellen waar jouw bedrijf uniek in is, dan zijn mensen sneller geneigd om bij jou aan te kloppen. Je mag daarin echt wel een beetje brutaal zijn en jezelf uitspreken. Wat het verhaal van jouw brandfilm ook wordt, onthoud deze twee gouden regels:

  • Less is more
  • Show! Don’t tell

Een brandfilm is geen gewoon verkooppraatje, maar een visitekaartje

Met een brandfilm moet je de kijker raken. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze bij jouw bedrijf een ervaring gaan meemaken die ze nergens anders krijgen. De meerwaarde van jouw merk moet meteen zichtbaar worden. Dat is nogal een verantwoordelijkheid. Dan kom je er niet met de standaard verkooppraatjes. Maar als je wel die juiste snaar weet te raken bij jouw doelgroep, dan gaat een sterke brandfilm jou ontzettend veel opleveren:

  • Men het gevoel geven dat ze wel met jou in zee moeten gaan
  • Wek verlangen op bij jouw klant
  • Laat je waarde zien
  • Versterkt jouw positie als expert
  • Onderscheidt je van de concurrent

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Bedrijfsfilm productie
Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm laten maken? Zo doe je het!

Je wilt een bedrijfsfilm laten maken. Sterker nog, een professionele bedrijfsfilm waarmee je aan kunt komen bij jouw collega’s. En bij je klanten natuurlijk, om een uitstekende (eerste) indruk te maken. Hoe pak je dat aan?

Videolengte blog michael foto FCL Componens
Videomarketing

Beheers videolengte: Domineer in 1 keer elk sociaal platform!

Welkom bij de ultieme gids voor sociale media videostrategieën! In dit artikel gaan we dieper in op de cruciale rol van videolengte van TikTok, Instagram, LinkedIn, Twitter, Facebook en YouTube, en laten we je zien hoe je de perfecte videolengte kunt vinden om je publiek te betoveren en je merk te laten schitteren!