071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Hoe maak je een videostrategie in 3 stappen?

Met welke content leid jij jouw klanten door het koopproces? Op welke manier zorg jij voor traffic? Met een goede videostrategie laat je content voor je werken en niet andersom. En dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Want een simpele contentstrategie houd je langer vol en blijft lekker overzichtelijk. Maar laten we eerst een stap terug nemen. Waarom heb je video’s nodig binnen jouw bedrijf of organisatie?

Videostrategie? Waarom eigenlijk?

Iedereen kijkt video. In de afgelopen twintig jaar is er zoveel veranderd op het gebied van technologie. Waar video vroeger een luxe was heeft iedereen nu een smartphone in zijn broekzak waar je binnen een klik op het scherm een video voor je neus hebt. Dat maakt video een van de meest toegankelijke manieren van marketing die er is. Ook blijft video het langste en het beste hangen bij een kijker, waardoor video een hoog rendement oplevert.

Onderdelen van een videostrategie

Video is dus essentieel binnen een bedrijf. Dat is wel duidelijk. Het valt niet meer weg te denken in onze maatschappij. En net zoals er veel soorten mensen bestaan, bestaan er ook veel soorten content. van Corporate video tot promotiefilm. Het is dus goed kijken welke content past bij jouw bedrijf en doelgroep. Hiervoor is een goed doordachte video strategie nodig. Onderdelen van de video strategie zijn als volgt.

1. Kijkers profielen maken

Het is goed om te weten wie jouw video moet zien. Natuurlijk wil je dat iedereen naar jouw video gaat kijken, maar als je jezelf niet toespitst op een bepaalde doelgroep, dan dreig je al gauw de aandacht te verliezen. Je probeert dan te veel mensen tegelijk tevreden te houden en dat werkt niet. Veel beter is het om te bepalen wie jouw doelgroep is en de video specifiek op hen af te stemmen.

2. Vaststellen van content

Nu je weet voor wie je de video maakt is het belangrijk om te kijken naar wat voor video je gaat produceren voor je videostrategie. Hierbij is het belangrijk om je doelen goed voor ogen te hebben. Wat wil je dat jouw doelgroep gaat doen na het zien van jouw video? Een goede manier om te bepalen welke content je in moet zetten is het 3-H model van Google. In een ander blog besteden we hier meer aandacht aan.

3. Activatie plan opzetten

Hoera, je hebt een video! Hoe zet je deze nu in? Wil je hem op Facebook plaatsen of past hij toch beter op een aparte pagina op je website? Misschien besteed je er wel een hele mailing campagne aan. Hoe je een video in zet heeft alles te maken met jouw doelgroep. Ga bij jezelf te raden waar jouw doelgroep te vinden is. En probeer juist op die plekken jouw video in te zetten. Ook dat is onderdeel van je videostrategie!

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!