Inspireer klanten met een krachtige Webshop Video

Video op jouw webshop verhoogt de conversie en dat is goed, want met een webshop video kan je namelijk jouw bedrijf snel laten groeien. Webshop video kan dus een goede investering zijn. Maar hoe pak je dat dan aan? Welke soort webshop video wil je op de website plaatsen? Wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk? Daar kom je in dit blog alles over te weten!

Inspireer jouw klanten met een video

Voor de promotie van hun D-Grade producten wilde Desch graag een video. Daarmee konden ze hun product beter onder de aandacht van klanten brengen. Het doel van de video was meer naamsbekendheid en het vooraf informeren van klanten. Zo is er minder tijd kwijt bij de verkoop en heeft de klant gelijk een binding met het product, waardoor ze sneller tot koop aan zullen gaan. Je klanten inspireren met video kan dus een geweldige tool zijn in de strategie van jouw bedrijf.

Desch Plantpak – Promotiefilm

Webshop video laten maken?

Video is enorm populair. Bijna alle online retailers en merken, maken er wel gebruik van. Bewegend beeld inspireert ons en trekt de aandacht. En de aandacht trekken is nu precies wat jij wilt bereiken. Maar hoe maak je nou commercieel optimaal gebruik van webshop video in jouw webshop? Er zijn verschillende soorten video die je in kan zetten. Hieronder zetten we de belangrijkste vier even op een rij.

De E-Commerce webshop video

E-Commerce video’s zijn vaak maar een seconde of twintig. Ze worden ingezet om een bepaald product te verkopen. Rust en herkenbaarheid zijn van groot belang bij deze content. Het gaat vaak om een korte video bij elk individueel product, die vaak allemaal dezelfde stijl hebben. Een video maakt een pagina beter zichtbaar voor zoekmachines en mensen hebben meer beleving bij video dan bij een foto. Daarom is de E-commerce video een krachtige marketingtool.

Smart media shop – E-Commerce video

QuickWorks case study – Bril Jan’t

Opticien Bril Jan’t zocht naar een goede manier om zijn producten op een professionele en uitblinkende manier in beeld te brengen. Wij wisten daar wel raad mee. Al gauw kwamen we met het idee voor meerdere korte productvideo’s om in te zetten op de website. Bekijk hieronder een webshop video due we voor hen hebben ontworpen.

Bril Jan’t – Productvideo

De Productvideo

Met een productvideo geef je een demonstratie van een (nieuw) product, of je onthult het aan jouw doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld heel simpel door het product ergens in een mooie ruimte op tafel te zetten en er alle voordelen ervan te laten zien of te benoemen. Maar je kan ook groots uitpakken door een demonstratie te geven of scenes te bedenken met het product en daardoor de storytelling kant op te gaan. Dit laatste werkt erg goed om jouw doelgroep betrokken te houden en te binden aan jouw product. Mensen kijken immers graag naar mensen.

QuickWorks case study – MoviGo

Kijk eens naar de video die we voor Movigo gemaakt hebben. Hierin wordt op visuele wijze hun nieuwe robot onthult. In presentaties, op beurzen en uiteraard op de website kan de video worden ingezet voor verkoop.

MoviGo – Productvideo

De Testimonial

In een Testimonial laat je jouw klanten aan het woord over een product. Zo maak je van een tevreden klant, een ambassadeur van jouw bedrijf. Combineer productbeelden met de ervaring van jouw klant. Het gaat hier echt om de productervaring, maar dan vanuit een koper in plaats van een verkoper. Een mogelijk klant krijgt zo gelijk antwoord op de vraag “What’s in it for me?”

De Servicefilm

Natuurlijk kan je simpelweg een pagina aanmaken met veel gestelde vragen, of je besteed aan belangrijke onderwerpen een losse post op je website. Maar video is meer verhelderend en blijft beter hangen dan een geschreven post. Dus waarom zou je niet al jouw klantvragen die regelmatig langs komen uitleggen aan de hand van video?

Een Webshop video is veelzijdig

Er is een hoop mogelijk als het gaat om content voor in de webshop. Het is dus belangrijk om de juiste afwegingen te maken. Een videoproductiebedrijf kan je daarbij helpen. Wil je jezelf alvast laten inspireren door alle mogelijke soorten video? Download dan nu ons lookbook en zie de mogelijkheden! Of download onze bedrijfsfilm guide en kom alles te weten van het maken van een succesvolle bedrijfsfilm.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Bedrijfsfilm productie
Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm laten maken? Zo doe je het!

Je wilt een bedrijfsfilm laten maken. Sterker nog, een professionele bedrijfsfilm waarmee je aan kunt komen bij jouw collega’s. En bij je klanten natuurlijk, om een uitstekende (eerste) indruk te maken. Hoe pak je dat aan?

Videolengte blog michael foto FCL Componens
Videomarketing

Beheers videolengte: Domineer in 1 keer elk sociaal platform!

Welkom bij de ultieme gids voor sociale media videostrategieën! In dit artikel gaan we dieper in op de cruciale rol van videolengte van TikTok, Instagram, LinkedIn, Twitter, Facebook en YouTube, en laten we je zien hoe je de perfecte videolengte kunt vinden om je publiek te betoveren en je merk te laten schitteren!