071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Planning

Planning

Gelukkig voor jou zijn wij van QuickWorks niet te beroerd om het geheim door te vertellen. Eigenlijk heb je het al kunnen lezen, het geheim van publiek binden is namelijk planning, planning en nog eens planning. Het aanbieden van de juiste content op het juiste moment. Wie namelijk zonder plan te werk gaat zal moeilijk een sterke relatie op kunnen bouwen met de doelgroep.

Hero-Hub-Help

Google weet dat maar al te goed, en heeft daarom het volgende bedacht, het HERO-HUB-HELP Model. Dit model van Google is een content planningsysteem dat klanten verbindt aan merken. Binnen het model zijn er drie soorten content om de bezoeker te helpen te inspireren en te verrassen. Door dit consequent toe te passen sta je een stuk sterker in de strijd om de aandacht van de doelgroep.

Help

HELP

Alles begint met een goede basis zo ook je content planning. Het is daarom goed dat je de Contentkalender eerst vult met HELP content. Dit is nodig om de bezoeker te helpen met antwoord te vinden op de vragen die ze hebben. Denk aan belangrijke taken of how-to informatie, maar ook reviews van producten kunnen een goede aanvulling zijn.

Zorg ervoor dat je erachter komt welke vragen jouw doelgroep heeft en plan content in die daarop aansluit. Denk na over waar deze content het beste gedeeld kan worden, welke kanalen zijn het meest geschikt. Ga je voor een how-to video of voor een how-to blog artikel? Al deze content publiceer je het hele jaar door. Zo zorg je ervoor dat je doelgroep altijd kan beschikken over relevante informatie

Pouring varnish into a measuring cup

Hub

HUB

Met de gemaakte HELP content heb je snel en doeltreffend de vragen van je doelgroep beantwoord. Maar helaas is het zo dat dit niet automatisch betekend dat ze zich verbonden voelen met je merk, dienst of product. Maar hoe doe je dat dan, die verbondenheid of prikkel creëren die ervoor zorgt dat bezoekers terugkomen naar je website? Hiervoor heeft Google
HUB content bedacht. Content met als doel te inspireren en te stimuleren.

Het fundament van je content een rode draad die steeds terug keert. Deze content of stukjes daarvan wordt op regelmatige basis gepost. Per maand bijvoorbeeld in de vorm van een Digitaal magazine of per week bijvoorbeeld een Blog en soms dagelijks bij een groot evenement. Vanwege de regelmaat is HUB content heel makkelijk in te plannen in een content kalender. Sommige HUB content kan ook prima gerecycled worden, en dat helpt dan weer om de jaarplanning rond te krijgen.

Behind the scenes of recording inside of gardening center

Hero

HERO

Je doelgroep is al aardig goed geholpen met de HELP en HUB content en komt met enige regelmaat terug, dat is heel goed! Om het nog mooier te maken en je doelgroep nog meer te betrekken heb je HERO content nodig, de content waar iedereen het over heeft. HERO content komt slechts weinig voor op de content kalender een hooguit twee keer per jaar. Hierbij moet je denken aan de promotie van een groot evenement, de lancering van een nieuw product.

Omdat HERO content zo schaars is kun je ruim van tevoren beginnen met plannen en voorbereiden. Zorg ervoor dat het ook echt iets bijzonders wordt zodat men ernaar verwijst en erover praat. Kies het juiste moment en de juiste kanalen om deze bijzondere content te delen. Er is een hoop tijd en energie in gaan zitten, dus je wilt maximale impact, het is de kroon op je mediacampagne.

Sleipnir Jacket drone shot offshore

Contact

Rijnsburg Nederland
Oegstgeesterweg 206A

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rijnsburg Nederland

Oegstgeesterweg 206A

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.