071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Met deze 4 tips wordt jouw promotievideo een succes

Niks is erger dan een promotievideo maken om daar vervolgens niet het beoogde effect mee te bereiken. Maar wat maakt een video tot een succes? Wat is de gouden tip waardoor iedereen jouw video wel moet zien?

Man walking on red carpet with guitar in box - promotievideo music all in

Maak van jouw promotievideo een succes!

In de digitale wereld van vandaag is het hebben van een sterke online aanwezigheid cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Een effectieve manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen te overtuigen om met jou in zee te gaan, is door middel van een promotievideo. Maar waar begin je met het maken van een promotievideo? In deze blogpost leren we je hoe je dat het beste moet doen!

1. Storytelling binnen de promotievideo

Als je het ons vraagt valt een goede of slechte video met goede storytelling. Een verhaal vertellen, daar pak je de aandacht van het publiek mee. En als je het goed doet dan blijft jouw video nog lang in de hoofden van mensen rond dwalen. Daarom vertellen we je graag de gouden tip voor goede storytelling. Het gaat er namelijk om dat je uniek bent. Dat is de meest krachtige tool die je in kan zetten bij het maken van jouw video!

2. Dus, wees uniek!

Dat klinkt in theorie erg simpel, maar het is makkelijk om in bepaalde clichés te vallen. Je wilt niet dat jouw video gewoon maar een video wordt. Tussen alle promotievideo’s moet de jouwe er met kop en staart bovenuit steken. Mensen moeten na het zien van jouw video het gevoel hebben dat ze iets gezien hebben wat ze nog niet kennen. Maak iets waar ze absoluut niet omheen kunnen, al zouden ze het willen. Zo grijp je pas echt de aandacht van jouw potentiële klant.

Wat maakt mijn bedrijf en dus mijn promotievideo uniek?

Gewoon maar het proces filmen of wat beelden van de bedrijfsvloer maken is niet voldoende om de aandacht te pakken. Dat jouw bedrijf een bepaald volume aankan of je net een mooie nieuw logo op jouw vrachtwagen hebt is niet genoeg. De meeste bedrijven hebben dat namelijk ook en hoewel het absoluut mooi en indrukwekkend is, zal dit niet de reden zijn dat mensen jou zullen onthouden. Ga bij jezelf ten rade, wat heeft mijn bedrijf wat andere soortgelijke bedrijven niet hebben? Wat maakt mij zo bijzonder in de markt dat mensen niet om me heen kunnen? Dat is namelijk het onderwerp dat je moet uitlichten in jouw promotievideo. Jouw unique selling point, oftewel USP.  

3. Het vinden van jouw USP

Jouw USP kan bijvoorbeeld een bijzondere manier van produceren zijn, een bepaald product dat je hebt, een inspirerend verhaal binnen het bedrijf of bepaalde acties en campagnes waar je aan deel neemt. Probeer authentiek en persoonlijk te blijven, en blijf bij de kern. Heb je bijvoorbeeld medewerkers die net dat stapje extra zetten voor jouw klanten of heb je zelf een hele persoonlijke drijfveer en passie in je werk? Laat dit zien! Mensen zijn op zoek naar een stuk oprechtheid en authenticiteit. Dat blijft hangen. Zo bouwen mensen namelijk ook gelijk een band op met jouw bedrijf en zijn ze eerder geneigd om tot een actie over te gaan. Dat maakt dat jouw videoproductie succesvol wordt.

4. Bedenk een pakkend concept

Een goede promotievideo begint met een pakkend concept dat de aandacht trekt en interesse wekt bij de kijker. Denk na over wat jouw bedrijf uniek maakt en hoe je dit op een creatieve manier kunt visualiseren. Probeer origineel te zijn en durf buiten de gebaande paden te denken. Het doel is om de kijker nieuwsgierig te maken en te prikkelen, zodat ze verder willen kijken.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!