071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Krachtige Promotievideo: let op deze 5 zaken

Een promotievideo is absoluut noodzakelijk als je jouw bedrijf wilt laten groeien. Het promoot een dienst of product binnen je bedrijf en verhoogt het aantal klanten, waardoor je kan groeien. Met een goede promotiefilm bindt je nieuw klanten aan jouw bedrijf, wel zo belangrijk dus.

Maar waar moet je nou allemaal op letten?

Waar let je op bij een promotievideo?

Een promotievideo is een bijzondere video. Het eindresultaat, jouw specifieke product of de dienst die je levert, is het meest belangrijk. Mensen moeten aan het einde van de video weten waarom het voor hen nodig is om bij jouw bedrijf iets af te nemen of samen te werken. Maar dat betekent niet dat je weg komt met simpelweg een instructie of korte uitleg.

Als je jouw doelgroep aan je wilt binden, dan zal je flink wat moeite moeten stoppen in jouw promotievideo. Van een goed verhaal tot de juiste creatieve keuzes, er komt nogal wat bij kijken. Hoe je een succesvolle promotiefilm maakt, kan je lezen in een ander blog. Hieronder staan nog een aantal aandachtspunten waar je zeker op moet letten tijdens het maken van jouw promotiefilm.

Lees meer: WAT MAAKT EEN PROMOTIEFILM SUCCESVOL?

Kies zorgvuldig je videopartner

Een goede promotievideo maak je natuurlijk in samenwerking met de juiste videopartner. Maar hoe zoek je de juiste partij uit die jouw verhaal het sterkste gaat vertellen? De meeste videobedrijven hebben hun werk of een deel daarvan op de website staan. Kijk goed of de stijl van hun werk aansluit bij wat je wilt maken. Wees ook niet bang om contact te zoeken en om voorbeelden te vragen. Zo weet je gelijk wat een bedrijf eerder heeft gemaakt.

Voor Music All In maakten we een video waarbij de kijker meegenomen wordt in de beleving van hun geleverde service.

Music All In – Promotievideo

Kijk goed om je heen

Je hoeft met het maken van jouw promotievideo gelukkig niet opnieuw het wiel uit te vinden. Er is al veel gemaakt. Kijk om je heen bij andere bedrijven hoe zij hun promotievideo hebben aangepakt. Verzamel voorbeelden en ontdek wat jouw aantrekt. Zo krijg je een beter beeld van wat je zelf wilt maken.

Bekijk hier ons video LookBook om meer inspiratie op te doen!

Deel jouw promotievideo met de wereld

Als de promotievideo eenmaal klaar is, dan komt het echte werk. Je moet de video de wijde wereld in sturen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw video gaan zien en dus worden geïntroduceerd aan jouw product of dienst. Een videoproductiebedrijf kan je goed helpen met het verspreiden van jouw boodschap naar al die nieuwe potentiële klanten. Als je goed op wilt vallen op social media, is het belangrijk de aandacht in de eerste paar seconden te pakken.

Scotch Whisky International kreeg een sferische promotiefilm ondersteund met een meeslepende voice-over

Scotch Whisky International – Promotievideo

Welke stijl houdt ik aan?

Een promotievideo kan je op verschillende manieren insteken. Neem je een voice over, of laat je iemand op camera aan het woord? Laat je jouw product of dienst ook daadwerkelijk zien en zo ja hoe? Maak je gebruik van storytelling en in welke mate? Bedenk je een heel verhaal om het probleem van jouw klant heen of schiet je beelden die thematisch bij de tekst passen? Een hoop keuzes. Maar geen zorgen, je hoeft ze niet alleen te maken. Daar komt een videopartner goed van pas.

Voor Glastuinbouw Nederland maakten we een promotievideo voor de circulaire kas met een verhaal gericht op de toekomst, met beelden die aansluiten op de tekst.

Glastuinbouw Nederland – Promotievideo

Beginnen aan jouw promotievideo

Wil jij beginnen aan jouw promotievideo? Heb je al een idee of wil je nog even sparren. Schroom dan niet om contact op te nemen. Dat kan via de mail of ons contactformulier.

Wil je liever face to face sparren over jouw film, dan is bellen altijd het snelst, 071 408 58 26.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!