071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Promotiefilm maken? Lees de 3 belangrijkste tips!

Wanneer ben jij voor het laatst van je stoel geblazen door een promotiefilm? Een goede promotiefilm pakt de aandacht van jouw (potentiële) klant en laat die vervolgens niet meer los. Het zet jouw product, bedrijf of dienst enorm in de schijnwerpers. Een promotiefilm die mensen raakt, die blijft hangen. En dat is wat je wilt bereiken. Wil je weten hoe je dit voor elkaar krijgt? In dit blog geven we jou de drie belangrijkste tips voor het maken van een promotievideo.

De promotiefilm is dé pitch van je project of product

Er zijn verschillende manieren om jouw verkoop een stuk soepeler te laten verlopen. De voordelen van een film tov face-to-face verkoop zijn bijna niet op te sommen, maar we hebben de belangrijkste nog even op een rijtje gezet:

  • Snel de voordelen van een dienst of product inzichtelijk maken
  • Tijdswinst in meetings en calls
  • Door video haal je meer leads en conversies
  • Met goede video stijg je in de rankings van Google, dus word je sneller gevonden

Een promotiefilm is dus een slimme keuze voor jouw bedrijf. Het bevordert de sales en helpt jouw bedrijf groeien.

Drie tips voor jouw promotie video

Daar zijn ze dan, de drie tips die van jouw promotiefilm een grandioos succes maken. Met deze tips maak jij straks een promotiefilm waarmee je jouw sales omhoog ziet lopen.

Tip 1: Gebruik humor en emotie

Humor en emotie in je promotiefilm maken vaak het verschil tussen een goede video en een geweldige video. Houdt de promotiefilm kort en persoonlijk. Verplaats je volledig in de belevingswereld van jouw klant en ga na welk probleem jij voor hen gaat oplossen met jouw dienst of product. Bedenk vervolgens hoe je dit op een vlotte, humoristische en leuke manier kan vertellen. Mensen kijken graag naar persoonlijke verhalen waarin ze zich kunnen verplaatsen. En humor neemt vaak een drempel weg en maakt het voor jouw doelgroep interessanter om jouw video te delen met anderen waardoor je een groter bereik krijgt.

Tip 2: Maak gebruik van een duidelijke CTA en boodschap

Wat verwacht je van jouw kijker na het zien van de film? Wil je dat mensen de website bezoeken, door klikken naar een andere video of contact opnemen dan is het belangrijk om de video af te sluiten met een duidelijke CTA (Call To Action).  Een heldere boodschap is ook belangrijk. Dit hoeft niet altijd letterlijk verteld worden, maar houdt wel in je achterhoofd wat je met de video wilt bereiken. Als je een geweldige, persoonlijke promotiefilm hebt gemaakt, maar het niet duidelijk is wat het centrale punt van de video is, dan gaat de video niet leiden tot meer conversie. Voorkom te veel afleidingen en wees duidelijk naar jouw doelgroep.

Tip 3: Pak de aandacht in de eerste seconden

De eerste seconden van een video zijn cruciaal. Ga maar na: als je een nieuw persoon ontmoet, dan ben je de eerste paar seconden ook bezig het vormen van een indruk. En die indruk veranderd eigenlijk bijna nooit. Bij film is het precies hetzelfde. Je hebt 1 moment om de aandacht van je kijker te pakken en hen te overtuigen dat deze video hen verder gaat helpen. En dat moment ligt in de eerste 10 seconden. In dat tijdslot bepalen jouw klanten namelijk of ze het de moeite waard vinden om verder te kijken. Begin met een sterk, herkenbaar of opvallend beeld. Dat is genoeg reden om te blijven kijken.

Alle Tools in handen

Moest je nog overtuigd worden van het maken van een promotiefilm? Hopelijk nu niet meer. Je weet nu wat je ermee kunt bereiken en waaraan je moet denken als je een promotiefilm wilt laten maken. Je hebt nu alles in handen om een videoproductie van de grond te krijgen en jouw bedrijf perfect in de etalage te zetten.

Herhalende content strategie

Waarom stoppen bij slechts 1 promotiefilm? Verschillende mensen worden getriggerd op verschillende manieren en dus door verschillende vormen van content. Het kan dus handig zijn om regelmatig nieuwe content te laten maken, met de aandacht net op een ander element. Of wellicht te beginnen met je eigen videoreeks, waarin telkens een ander onderdeel of product in de spotlight komt te staan.

Het bepalen van de juiste vorm

Met de inhoud van je promotiefilm kan je alle kanten op. Het kan geen kwaad om een inzicht te hebben in wat er mogelijk is qua vorm. In ons interactieve lookbook kan je verschillende vormen van promotiefilms bekijken. Dus haal er inspiratie uit voor jouw eigen promotiefilm. Download hier het gratis lookbook 

Wil je sparren over jouw promotiefilms? Neem dan contact met ons op voor de nodige inspiratie. We helpen je graag op weg. Bel naar 071-4085826 of mail naar info@quickworks.nl 

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!