071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Met krachtige video word je sneller gevonden!

Het grote voordeel van video ten opzichte van andere marketing tools is dat het makkelijk te vinden is op internet. Zoekmachines, zoals Google, geven namelijk de voorkeur hieraan. Als je dus een video hebt, dan heb je een streepje voor op iedereen die dat niet heeft. De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat je niet meer achter kan blijven. Wil je gevonden worden, dan ontkom je niet meer aan het hebben van een goede video.

Waar plaats je de content?

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het surfen op internet wordt steeds populairder. Omdat gebruikers op een klein scherm kijken, kiezen ze er vaker voor om een video af te spelen in plaats van veel naar beneden te scrollen en teksten te lezen. Partnerships op weblogs, een post op Facebook, verspreiding via Twitter, op de website, op Instagram: als je weet waar de doelgroep zit, dan weet je vaak ook waar en hoe je jouw boodschap het beste kunt verspreiden. Er zijn hier verschillende opties voor, dus ga in gesprek met een expert om te kijken waar je jouw content het beste in kan zetten. Zo maak je optimaal gebruik ervan in je marketing.

Upload regelmatig

Google is nogal bevooroordeeld. Sites met een of meerdere video’s worden hoger in de zoekresultaten geplaatst dan sites zonder of met minder. Het is daarom van essentieel belang dat je met jouw bedrijf regelmatig content maakt of laat maken zodat je relevant blijft in de zoekmachines. Dat levert meer bezoekers op jouw site op en dus ook meer potentiële klanten. Dit staat los van de soort content die je maakt, die kan je namelijk nog meer toespitsen op jouw doelgroep zodat zij tot actie worden aangezet. Als je vaker iets online zet zal je eerder gevonden worden dan wanneer je dat niet doet. Je kan dus echt niet meer achter blijven met je bedrijf.

Enkele tips voor een goede SEO

Wanneer een videoproductie laat maken, probeer dan in je content met een unieke oplossing te komen voor de problemen van je bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan een tutorial of How To. Internetgebruikers kijken video’s voornamelijk om antwoord te krijgen op hun vragen en problemen. Het is dus de truc om jouw bedrijf, service of product te presenteren als een aantrekkelijke oplossing voor de problemen van je doelgroep.

Download de complete QuickWorks Videomarketingguide!

Download hier de complete videomarketingguide van QuickWorks met alle antwoorden op jouw vragen omtrent videomarketing!

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!