071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Maak krachtig Corporate video’s met behulp van deze 5 tips!

Corporate video’s zijn natuurlijk van essentieel belang voor als het gaat om corporate storytelling. Dat is wat onze klanten ons vertellen en we sluiten ons daar natuurlijk volledig bij aan. In dit blog geven we je wat praktische tips die je helpen met het maken van een corporate video.

Waarom je een corporate video inzet

Voordat je begint aan het (laten) maken van jouw corporate video, helpt het om te begrijpen wat voor doel jouw corporate video nu precies heeft. Je hebt wel een idee natuurlijk wat je wilt bereiken. Maar laten we eens kijken wat exact het praktisch nut is van een corporate video en wat het beoogde effect moet zijn. Iedereen die werkt met corporate video heeft hier wel een ander antwoord op. Maar in onze ogen is een corporate video een promotiemiddel om jouw bedrijf, merk, product of dienst te helpen gebruiken, begrijpen en onthouden. Best wel belangrijk dus om van jouw corporate video een succes te maken, want het helpt je verder in de groei van je bedrijf.

De 5 Tips voor het maken van een succesvolle corporate video

Een corporate video heeft een goede voorbereiding nodig. Dat is echt meer dan het halve werk. Met de volgende tips kan die voorbereiding niet meer mis gaan.

 1. Start met een brainstormsessie

  Het kan lastig zijn om een idee voor een video om te zetten in een volledig uitgewerkt concept. Vaak zijn er veel mogelijkheden of heb je juist last van het tegenovergestelde en sla je dicht als de ideeën moeten komen. Een brainstormsessie aan het begin van het traject helpt met het bedenken van goede ideeën voor in de video en zorgt ervoor dat iedereen vanaf het begin op 1 lijn zit. Pak de planning er maar bij en plan die brainstormsessie in. Geen idee is te gek, juist de onverwachtse insteken leveren video’s op die blijven hangen bij de kijker.

 2. Stay on Point

  Een goede tip voor het maken van corporate video’s is om altijd bij de hoofdboodschap te blijven. Houd ten alle tijden de focus. Verlies je publiek niet met allerlei onnodige details en afleidende zijsporen. Zoek naar een manier om al deze informatie in circa 2 minuten samen te vatten. Door dicht bij je boodschap te blijven heb je de meeste kans dat de boodschap van je film blijft hangen bij je kijkers. 

 3. Klopt het gevoel van de video?

  Voordat je het uiterlijk van de video bepaalt, moet je ervoor zorgen dat het gevoel wat je wilt overbrengen klopt. Zijn de woorden, de voice-over of het idee van de eerste scène pakkend genoeg? Trekt het meteen de aandacht? Zorgt het voor de juiste emotie? Dit zijn vragen die je jezelf bij het maken van een concept voor een goede corporate video moet blijven stellen. Door kritisch naar je verhaal te kijken, houd je de aandacht van de kijker goed vast.

 4. Visualiseer wat je bedoeld

  Door het script te visualiseren kan je vooraf jouw corporate video voor iedereen inzichtelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een moodboard, waarin je al jouw ideeën voor scenes, sfeer, licht, kleding en meer hebt verzameld. Een storyboard kan ook helpen met het organiseren van jouw ideeën. Dit is een korte, schetsmatige uitwerking van de scenes uit de film. Zo kan je al gelijk zien hoe de scenes straks op beeld gaan zijn. Een mood,- of storyboard is dus een uitkomst, maar het maken van schetsen of een 3D-tekening helpt ook bij het visualiseren van jouw corporate video.

 5. Dress the part

  Het klinkt suf, maar wat je aan hebt op camera bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling van je film. Een goede tip is dus om na te denken over je garderobe. Dit geldt trouwens niet alleen voor corporate video, maar voor alle vormen van content. Denk na over hoe je jezelf en jouw bedrijf wilt presenteren (Bijvoorbeeld bedrijfskleding of formeel in pak?). De aankleding stopt natuurlijk niet bij jezelf. Met welke spullen kleed jij jouw set aan, wat komt wel en niet in beeld?

Is de film al klaar?

Na al die voorbereiding is het tijd voor de opnames van jouw eigen corporate video. En dan? Nou, dan begint het echte werk pas. Niet verwachten dat je er bent na de opnames. Hier gaat het proces van editing van start. Wat kan jij doen als bedrijf om te zorgen dat jouw corporate video boven de massa uitstijgt in deze fase van het proces? We hebben het even op een rijtje gezet:

 • Kies, samen met het videoproductiebedrijf, de passende voice-over stem en kijk nog eens goed naar de (geschreven of gesproken) teksten voor in de film
 • Maak afspraken over het opleveren van previews en plan tijd in om de films te beoordelen of feedback op te vragen bij anderen
 • Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt. Probeer niet haastig allerlei nieuwe dingen te verzinnen, maar blijf bij je concept. Als iets goed werkt, dan hoef je dus niets te veranderen.
 • Stuur jouw feedback in 1 keer, zo volledig mogelijk door naar het videoproductiebedrijf
 • Controleer bij het geven van feedback of ten alle tijden de boodschap duidelijk is. Wees eerlijk in je feedback en geef aan wat je mooi vindt aan de video en wat je graag anders zou willen.

Probeer dus altijd dicht bij je boodschap te blijven en houdt jouw video authentiek en eigen. Wij hebben dat ook proberen te doen met onze eigen corporate video.

QuickWorks – Bedrijfsfilm

Wil jij een corporate video die…

 • Jouw merk sterk neerzet op de markt?
 • Jouw corporate identity uitstraalt?

Lees dan meer over onze Corporate Video aanpak of neem contact met ons op. Ook hebben wij een Corporate Video Guide voor je gemaakt waarin we de nodige tips geven hoe je het beste tot een nieuwe video kunt komen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!