Imponeer potentiële opdrachtgevers met een projectfilm

Vertrouwen hebben in je merk is geweldig, maar vertrouwen alleen is niet genoeg. Je moet ook kunnen aantonen waar de sterke punten van jouw bedrijf liggen. En dat wil je op een zo visueel aantrekkelijke manier doen. Een projectfilm is een goede manier om inzichtelijk te maken wat jouw bedrijf doet en waar het in uitblinkt. Met of meerdere video’s laat je zien hoe jouw bedrijf grote en belangrijke projecten aanpakt.

Een professionele projectfilm maakt impact

Stel, je zit in een meeting met een potentiële opdrachtgever. Je doet je uiterste best om die persoon ervan te overtuigen voor jouw bedrijf in te huren voor een grote klus. Je kunt tijdens zo’n presentatie van alles vertellen. Maar hoeveel meer impact zou een goede projectfilm maken? Beelden spreken veel meer dan woorden ooit kunnen doen. In korte tijd laat je zien hoe je van idee naar eindresultaat bent gegaan. Dat spreekt aan, en blijft hangen. En het kan net iemand over de streep halen bij zijn besluitvorming.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsfilm en een projectfilm?

Hoewel je bij jouw bedrijfsfilm wellicht ook een aantal projecten hebt laten zien, is een projectfilm in de kern wel echt even wat anders. Waar het bij een bedrijfsfilm vaak over de mooiste en meest indrukwekkende resultaten of handelingen gaat, laat een projectfilm meerdere stappen zien. Zo krijgt de kijker goed zicht op jouw expertise. Een projectfilm is dan ook bedoeld voor mensen die jouw vaktaal spreken. Mensen die verstand van zaken hebben en graag willen zien waarom ze met jouw bedrijf moeten samenwerken. Maar daar stopt het niet. Een projectfilm kan ook goed ingezet worden als onderdeel van een tender of als trainingsmiddel, om te evalueren op een project of als mooie terugblik.

Hollandia Services: een QuickWorks case study

QuickWorks heeft de afgelopen jaren regelmatig projectfilms voor Hollandia Services geproduceerd. Een goed voorbeeld daarvan is de video over de renovatie van de stationsbrug in Middelburg, een groot project voor Hollandia Services. Doordat binnen QuickWorks veel technische kennis aanwezig is, is het makkelijk schakelen op de site waardoor de begeleiding tot het minimum beperkt kan worden. Wel zo fijn.

Een renovatie als die van de Stationsbrug is een project dat een aantal maanden in beslag neemt. Voor QuickWorks de uitdaging om ieder keer weer op het juiste moment op de juiste plek te zijn voor het vastleggen van de mooiste beelden en dat alles samen te brengen in een video beeldverslag van enkele minuten. Ook leveren we tussentijds korte voortgang video impressies voor de socials op, zorgen voor de fotografie en een gevulde perskit. Verder worden de beelden achteraf ingezet voor evaluatie van het project, als feestelijke afsluiting, voor trainingsdoeleindes en om te laten zien aan potentiële klanten. Met slechts één project heeft Hollandia services zo een scala aan content voor diverse doeleindes. En dat allemaal binnen één project.

Hollandia Services – Projectfilm

De opbouw van een projectfilm

Bij een projectfilm zijn het niet alleen de beelden die het werk doen. Natuurlijk moet elke stap goed in beeld worden gebracht tijdens het project, maar een goede projectfilm heeft nog veel meer in zich om als succes te worden bestempeld. Muziek, color grading, voice over en grafisch strak weergegeven quotes zorgen voor die project video waar kijkers over zullen doorpraten en doorverwijzen. Ook het invoegen van animaties en virtual reality kan een waardevolle toevoeging zijn om complexe materie duidelijk te maken en datgene te laten zien wat niet met filmbeeld is vast te leggen.

Heb je een mooi project waar je de buitenwereld mee kennis wilt laten maken? Laat het ons weten en we zorgen voor een treffende projectfilm.

Jumbo – Projectfilm

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook