071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Hoe werk je met een contentkalender?

Videomarketing moet gaan werken voor jouw bedrijf. Met video kan je namelijk zo veel bereiken in jouw uitingen. Zo houdt je niet alleen de zichtbaarheid groot, maar versterk je jouw merk, houd je klanten betrokken, bouw je aan jouw naam en herkenbaarheid, inspireer je tot herhaalde verkoop, help je jouw klanten verder, vergroot je jouw expert status en sleep je nieuwe klussen binnen. En om al die doelen te kunnen behalen is het belangrijk om gestructureerd te werken, via een contentkalender. Zo werk jij niet alleen aan je content, maar werkt de content voor jou!

Man holding rope attached to crane - Hollandia Services video voor contentkalender

Waarom een contentkalender werkt voor jouw bedrijf!

Een contentkalender geeft een overzicht van alle content die gemaakt en gedeeld gaat worden door jouw bedrijf of organisatie in een bepaalde periode, bijvoorbeeld een jaar. In een contentkalender staat ook beschreven wat het onderwerp is, wat het doel is, wat voor type content het is en op welk kanalen je de content wil gaan delen. Het werken met een contentkalender heeft de volgende voordelen:

  • Het zorgt voor de productie van een continue stroom van content richting je doelgroep.
  • Je zal makkelijker en sneller je doelen behalen, omdat je weet wat er moet gebeuren en wanneer het moet gebeuren.
  • Een contentkalender zorgt ervoor dat alle content beter op elkaar aansluit en voorkomt onnodige dubbelingen waardoor de kans op succes groter wordt.
  • Het dwingt je om goed na te denken over de te maken en te delen content. Hierdoor gaan het onder scheidend vermogen en de kwaliteit omhoog en dat is goed voor een betere overall resultaat.

Jouw kalender vullen met diverse video’s

Bij de mensen van Google weten ze wel hoe ze content moeten managen. Daar hebben ze zelfs een speciaal model voor bedacht om hun eigen content kalender te vullen. Dit model van Google is een content planning systeem dat klanten verbindt aan merken. Je houdt jouw publiek betrokken en zij worden de ambassadeurs van jouw bedrijf. Betrouwbaard, beter zichtbaar, grotere herhaal verkoop, mensen tot ambassadeur maken heeft vele voordelen. Het 3-H model zorgt dat je jouw publiek voor je laat werken. Binnen het model zijn er drie soorten content om de bezoeker te helpen te inspireren en te verrassen. Laten we dus kijken wat het 3-H model voor jou kan betekenen!

HELP content

Alles begint met een goede basis zo ook je contentplanning. Het is daarom goed dat je de Contentkalender eerst vult met HELP content. Dit is nodig om de bezoeker te helpen met antwoord te vinden op de vragen die ze hebben.

HUB content

Maar hoe creëer je die verbondenheid of prikkel die ervoor zorgt dat bezoekers terug komen naar je website? Hiervoor heeft Google HUB content bedacht. Content met als doel te inspireren en te stimuleren. Je doelgroep is al aardig goed geholpen met de HELP en HUB content en komt met enige regelmaat terug, dat is heel goed!

HERO content

Om het nog mooier te maken en je doelgroep nog meer te betrekken heb je HERO content nodig, de content waar iedereen het over heeft. HERO content komt slechts weinig voor op de contentkalender een hooguit twee keer per jaar.

Hollandia Services – Video Update

Een lang project met video logisch in beeld gebracht

Onze klant Hollandia Servcies maakt al geruime tijd gebruik van diverse vormen van video content die ze door het jaar heen inzetten. Van films over het gehele project tot losse video’s over bepaalde stappen en processen, aangevuld met foto’s om zo een hele perskit klaar te hebben. Hollandia heeft na en tijdens elk project genoeg content om blijvend van zich te laten horen.

Films over specifieke stappen in jouw proces of project of updates over de stand van zaken, kunnen een mooie aanvulling zijn in de contentkalender. Ze zorgen ervoor dat je uit één project meerdere video’s haalt, die je gaandeweg in kan zetten. Zo wordt jouw publiek steeds meer betrokken en blijven zij betrokken bij het bedrijf. Dit soort content valt in de HUB-categorie van het 3H-model. Hierboven zie je zo’n procesfilm die we voor Hollandia Services hebben gemaakt.

Hollandia Services – Projectfilm

Natuurlijk horen grote pareltjes van projecten erbij

Natuurlijk gebruik je het grootste deel van de content binnen jouw kalender om continu zonder zorgen en omkijken jouw social kanalen te vullen. Dat helpt bij het betrokken houden van de doelgroep en het enthousiasmeren van mensen over jouw bedrijf. Maar ook is er een aantal keer per jaar ruimte om grotere producties te delen, bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfsfilm of een volledige projectfilm. Deze prestige producties zijn bedoeld om mensen die jou nog niet kennen gelijk enthousiast te maken, te laten zien wat je kan en waar je voor staat als bedrijf en om mogelijk nieuwe klanten binnen te halen. Hierboven zie je de projectfilm van Hollandia Services over hun Middelburg project.

Hollandia Services – Procesfilm

Een belangrijke stap in jouw contentkalender

Voor Hollandia Services leggen we al jaren de werkzaamheden en bijzondere hijsacties vast. Van een van de belangrijkste hijsacties binnen het project ‘Hollandse IJsselkering‘ van Hollandia Services. Voor deze productie hebben we onze Timelapse camera’s ingezet, om een goed beeld te krijgen van de volledige handeling.

Natuurlijk was onze cameraman ook aanwezig, om van dichtbij alle belangrijke momenten te kunnen filmen en we hadden een fotograaf mee om een volledig pakket aan Hollandia te kunnen bieden. Lucht opnames mochten natuurlijk niet ontbreken. Deze keer vanuit een vliegtuig omdat drone opnames daar niet mogen. De volgende dag beschikte Hollandia Services al over de impressie en de foto’s zodat ze van het moment gebruik konden maken. Het werd de best bekeken en gedeelde project video tot nu toe op LinkedIn. Daar doen we het voor!

Alles voor jouw contentkalender

Hopelijk heb je aan de hand van deze voorbeelden een beter beeld van wat je allemaal kan met een contentkalender, zodat je die kan laten werken voor jouw bedrijf. Mocht je nog meer informatie willen, klik dan hieronder of neem contact op met Johanna!


Lees meer over de content kalender!

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!