071 408 5826 / sales@quickworks.nl

Het is ‘Quick’ en het ‘Works’: Een Explainer video!

Gebruik een explainer video!

Als bedrijf ben je continu bezig met nieuwe mensen aantrekken. Of dat nu nieuwe gebruikers zijn, nieuwe personeelsleden, nieuwe klanten of een nieuw publiek, je wilt dat mensen zich aan jouw bedrijf verbinden. Maar hoe doe je dat op een snelle en makkelijker manier?

De kracht van een explainer video

Met een Explainer video kom je snel ter zake. Mensen zien gelijk wat je doet of wat je te bieden hebt. Dat trekt mensen aan en voorkomt een hoop misverstanden in de communicatie. Visueel, inhoudelijk, kort en krachtig. Een explainer blijft hangen bij de kijker, waardoor hij eerder geneigd is tot actie over te gaan. 

Explainer video: een korte uitleg

Maar wat is een Explainer eigenlijk? Nou, het woord zelf verklapt het al een beetje. Simpel gezegd, een uitleg video. En dat kan de uitleg zijn van jouw bedrijf, van jouw werkwijze, van een dienst, een proces of service. Je kan het zo gek niet bedenken.

De kracht van een Explainer video is dat hij in een aanzienlijk korte tijd, ongeveer 1 minuut maar vaak ook minder dan dat, een complex onderwerp belicht. Aangezien je beeld sneller onthoud dan tekst helpt de Explainer video met het snel en goed overbrengen van jouw boodschap. Onze video’s voor de Wageningen University & Research over hun Business Unit Glastuinbouw vallen binnen dit type. In een korte tijd laten we zien waar de specifieke afdeling binnen de Business Unit om draait en wat hun hoofdzaken zijn. 

Wageningnen University and Research BU – Explainer video

Heeft een Explainer video waarde voor mijn bedrijf?

Een Explainer video werkt, ongeacht in welke branche je zit. Het is een waardevol middel om duidelijk te maken waar je voor staat. Een Explainer zorgt ervoor dat je snel met elkaar op 1 lijn zit en dat praat natuurlijk een stuk makkelijker. En aangezien je niet hoeft uit te leggen wat jouw bedrijf doet, win je kostbare tijd en kan je gelijk de verdieping in. 

Video Stappenplan

Nou, dat klinkt best goed zo’n Explainer video. Maar waar moet je op letten als je er eentje maakt? Dat leggen we hieronder nog even uit. Het komt neer op drie belangrijke punten: doelgroep, planning en inzet. 

Planning

Planning is alles. De voorbereiding is de meest cruciale stap in het maken van een video. Neem daarom dus goed de tijd om jouw Explainer video uit te werken. Bij de voorbereiding hoort bijvoorbeeld het maken van een script en shotlist, maar ook een planning, het kiezen van de juiste locatie en acteur en natuurlijk de juiste props. 

Doelgroep

Het is belangrijk dat je weet voor wie je de Explainer video aan het maken bent. Wie wil je aantrekken met jouw video en wat moet die persoon gaan doen? Een publiek van jong volwassenen reageert bijvoorbeeld op andere stimulansen dan een ouder publiek. Denk dus goed na voor wie de video is. 

Inzet

Je weet wie je wilt bereiken en je hebt de meest effectieve video voor hen gemaakt. Nu is het de taak om te zorgen dat de video bij de mensen aan komt. Waar je de video plaatst is essentieel in het effect van de video. Zit jouw publiek meer op social media of koppel je een digitale nieuwsbrief aan jouw video? Zorg voor een helder plan met betrekking tot inzet. 

Jouw Explainer wordt een grandioos succes

Zo, je hebt nu alle stappen doorlopen om jouw eigen Explainer video tot een grandioos groot succes te maken. En nu je jouw beoogde doel behaald hebt kan je gaan bepalen wat de volgende video stappen zijn die je gaat zetten. Bijvoorbeeld een toffe bedrijfsfilm of misschien een vlotte vlogreeks. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!