071 408 5826 / sales@quickworks.nl

De 5 meest gestelde vragen over videoproducties

Als je nieuw bent in de wereld van videoproducties heb je hoogstwaarschijnlijk honderd vragen in je hoofd zitten. Wat is een bedrijfsfilm bijvoorbeeld? Of wat bereik je met een brandfilm? En je hebt wel eens iets over een drone gehoord, misschien is dat wel iets voor jouw bedrijf.

Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen even op een rijtje gezet. En daar hebben we gelijk onze eigen draai aan gegeven!

Man standing in field looking at camera image videoproducties

Wat is de gemiddelde productietijd van videoproducties?

We streven ervoor om zo snel mogelijk na opdracht jouw videoproductie te maken, zodat je snel aan de slag kan met de groei van jouw bedrijf. De doorloop van een project hangt samen met de grootte van de productie. Van tevoren leveren we een planning aan en we communiceren elke stap in het proces. Zo weet je precies wanneer je jouw videoproductie kan verwachten. We communiceren graag helder met onze klanten, om onderstaande vragen te voorkomen 😉

QuickWorks – Video productietijd

Wat kost het om videoproducties te laten maken?

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen gaat over de kosten van een videoproductie. Wat zijn nou de kosten bij videoproducties laten maken? Om maar met de deur in huis te vallen, dat verschilt per video. Afhankelijk van de wensen en voorbeelden die worden aangedragen en de grootte van de opdracht, kunnen de kosten verschillen. Zo zijn videoproducties mogelijk voor 2000 euro, maar ook voor tienduizenden euro’s. Het beste is om even contact te zoeken. Wij luisteren naar jouw vraag en bieden je geheel kosteloos een offerte op maat aan. Daarbij houden we natuurlijk rekening met jouw beoogde budget en wensen.

Heeft de lengte van de film invloed op de prijs? / Wat kost een video van 1 minuut?

De lengte van videoproducties heeft lang niet altijd invloed op de prijs. Zo kan een video van 30 seconden meer kosten dan een video van 20 minuten. Het hangt allemaal samen met jouw wensen. Hoe wil je dat jouw video eruit gaat zien? Zaken als licht, locatie, aantal draaidagen en acteurs hebben bijvoorbeeld een grotere invloed op de video dan de lengte.

Mag ik ook een drone opname in mijn film?

Beelden vanuit de lucht, het is iets waar mensen vroeger alleen maar van konden dromen. Maar tegenwoordig is het met de inzet van drones goed voor elkaar te krijgen voor videoproducties. Een drone kan een uniek kijkje geven op jouw bedrijf en roept een bepaald gevoel bij jouw kijker op dat je met een normale camera niet voor elkaar krijgt. Een drone inzetten in jouw bedrijfsfilm is dus zeker mogelijk! Wel moet je rekening houden met een aantal factoren. Hoe ver zit jouw bedrijf bijvoorbeeld van een no fly zone af, zoals ze die op het vliegveld hebben?

Lees hier meer over het gebruik van een drone in jouw videoproductie!

QuickWorks – video drones

Nu we het toch over drones hebben, mogen die binnen vliegen?

Alles mag! Maar je moet wel denken of iets veilig, nuttig en handig is. Meestal is een drone in een binnen omgeving een hoop gedoe, zeker aangezien er betere alternatieven beschikbaar zijn. Bespreek met jouw video partner jouw wensen, zodat jullie samen een mooie oplossing kunnen bedenken. Zo voorkom je situaties zoals hieronder 😉

Stond je vraag hier niet tussen? Kijk dan even op onze pagina met veel gestelde vragen!

QuickWorks – video drones

Beginnen aan jouw videoproductie?

Wil jij beginnen aan jouw videoproductie? Heb je al een idee of wil je nog even sparren. Schroom dan niet om contact op te nemen. Dat kan via de mail of ons contactformulier.

Wil je liever face to face sparren over jouw film, dan is bellen altijd het snelst, 071 408 58 26.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!