071 408 5826 / sales@quickworks.nl

5 Redenen waarom je social media videocontent in moet zetten

Social media is perfect om als bedrijf jouw doelgroep te bereiken. Meer dan de helft van de telefoongebruikers heeft hun mobiel altijd op zak. Tijdens de dag scrollen ze door hun berichten. Als je tussen al die berichtjes weet op te vallen, bijvoorbeeld met videocontent, dan blijf je als bedrijf gelijk goed hangen bij jouw doelgroep.

5 redenen voor social media videocontent

Videocontent inspireert! Het zorgt ervoor dat je opvalt bij je doelgroep. En dat wil je, want zo bevorder je de verkoop. Als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, zijn hier nog 5 redenen waarom social media videocontent cruciaal is voor de groei van jouw bedrijf.

1. Herkenbaarheid

Door regelmatig en in dezelfde stijl videocontent te plaatsen op social media, leert jouw doelgroep je kennen en vooral herkennen. En dat zorgt ervoor dat mensen sneller bij jouw bedrijf uit zullen komen. Door humor te gebruiken of in de rol van expert te kruipen in jouw videocontent krijgen mensen al gauw een positief beeld bij jouw bedrijf en zijn ze sneller geneigd klant te worden of jouw bedrijf aan te bevelen. 

2. Betrouwbaarheid

Door veelvuldig video’s over een onderwerp uit te brengen word je sneller als expert gezien. Niet alleen door jouw doelgroep, maar ook door zoekmachines als Google. Door jouw videocontent de juiste beschrijvingen en tags mee te geven word je na verloop van tijd beter gevonden in de zoekresultaten. 

3. Val op

Ieder bedrijf zit op social media, waardoor de verschillende platformen vrij verzadigd kunnen aanvoelen. Door video te gebruiken val je eerder op tussen de berichten, waardoor mensen geïnteresseerd raken in jouw bedrijf. 

4. Verspreid jouw boodschap

Mensen worden geleid door gevoel en emotie, niet puur alleen door feiten en getallen. Met video kan je de kijker een bepaald gevoel meegeven. Als je jouw kijker weet te raken zijn ze ook geneigd de video’s van jouw bedrijf te delen met anderen. En hoe meer mensen de video delen, des te meer merkbekendheid!

5. Verschillende doelgroepen

Waar je met een bedrijfsfilm vaak maar één doelgroep aan kan spreken kan je op social media helemaal losgaan. Op social media kan je specifieker bepaalde groepen bereiken, zodat de boodschap die je wilt vertellen op het juiste moment bij de juiste mensen terechtkomt!

DATA-Collectief: Een QuickWorks case study

Voor onze klant Data-Collectief ontwierpen we een reeks korte video’s met een humoristische insteek en pakkende muziek om in te zetten op social media. De herkenbare muziek en humor zorgen ervoor dat de video’s goed opvallen. 

DATA-collectief – Video Commercial

Upload regelmatig

Google is nogal bevooroordeeld als het om video gaat. Als je vaker een video online zet word je hoger in de zoekresultaten gezet. Regelmatig nieuwe content maken is dus van cruciaal belang om relevant te blijven. Een hogere positie in de zoekresultaten, betekent meer bezoek aan jouw kanalen en website, meer leads en dus meer potentiele klanten. 

Lees hier alles over het maken van een goede online video

Split second impressie

Op social media is het nodig om in een split second, een fractie van een seconde, de aandacht te trekken. Om dat te doen, moet je optimaal gebruikmaken van de kracht van beeld. Vanaf de start moet je intrigeren. En die aandacht moet je tot het einde vast zien te houden. Maak je video’s ook niet te lang, zo blijven mensen de hele video betrokken. En als je mensen met jouw krachtige video nieuwsgierig hebt gemaakt, komen ze vanzelf naar jouw website, waar ze langer de tijd nemen om jouw bedrijf te leren kennen. 

Social media content is van cruciaal belang

Als je dus op wilt vallen in de zee aan bedrijven, zal je dus iets moeten doen om op te vallen op social media. En video is daar een geweldig hulpmiddel bij. Of je nu voor humoristische commercials, vlog content of informatieve explainers gaat, jouw korte social media content gaat helpen in de groei van jouw bedrijf. 

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Man sits in chair with flowers smiling - Floritec bedrijfsfilm presentator - behorend bij blog de mogelijkheden van video
Blog

De mogelijkheden van video simpel uitgelegd

Wil jij een professionele video maken om jouw boodschap over te brengen en indruk te maken op je doelgroep? In dit artikel ontdek je de essentiële stappen die je moet nemen. Van het schrijven van een goed script tot het regelen van de juiste mensen en het monteren van beelden. Leer hoe je jouw huisstijl kunt verwerken in de video en ontdek waarom het belangrijk is om losse edits te maken voor social media. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van video!

Man tinkering with machine - Wageningen University and Research Oddbot projectfilm video voor jouw bedrijf blog
Blog

Voor jouw bedrijf is video absoluut essentieel!

Een videoproductie is het communicatiemiddel bij uitstek! Ook voor jouw bedrijf. Het valt niet meer weg te denken als het gaat om sales en marketing. We nemen je daarom graag mee in deze wereld, want sterke communicatie is alles!