5 Redenen waarom je social media videocontent in moet zetten

Social media is perfect om als bedrijf jouw doelgroep te bereiken. Meer dan de helft van de telefoongebruikers heeft hun mobiel altijd op zak. Tijdens de dag scrollen ze door hun berichten. Als je tussen al die berichtjes weet op te vallen, bijvoorbeeld met videocontent, dan blijf je als bedrijf gelijk goed hangen bij jouw doelgroep.

5 redenen voor social media videocontent

Videocontent inspireert! Het zorgt ervoor dat je opvalt bij je doelgroep. En dat wil je, want zo bevorder je de verkoop. Als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, zijn hier nog 5 redenen waarom social media videocontent cruciaal is voor de groei van jouw bedrijf.

1. Herkenbaarheid

Door regelmatig en in dezelfde stijl videocontent te plaatsen op social media, leert jouw doelgroep je kennen en vooral herkennen. En dat zorgt ervoor dat mensen sneller bij jouw bedrijf uit zullen komen. Door humor te gebruiken of in de rol van expert te kruipen in jouw videocontent krijgen mensen al gauw een positief beeld bij jouw bedrijf en zijn ze sneller geneigd klant te worden of jouw bedrijf aan te bevelen. 

2. Betrouwbaarheid

Door veelvuldig video’s over een onderwerp uit te brengen word je sneller als expert gezien. Niet alleen door jouw doelgroep, maar ook door zoekmachines als Google. Door jouw videocontent de juiste beschrijvingen en tags mee te geven word je na verloop van tijd beter gevonden in de zoekresultaten. 

3. Val op

Ieder bedrijf zit op social media, waardoor de verschillende platformen vrij verzadigd kunnen aanvoelen. Door video te gebruiken val je eerder op tussen de berichten, waardoor mensen geïnteresseerd raken in jouw bedrijf. 

4. Verspreid jouw boodschap

Mensen worden geleid door gevoel en emotie, niet puur alleen door feiten en getallen. Met video kan je de kijker een bepaald gevoel meegeven. Als je jouw kijker weet te raken zijn ze ook geneigd de video’s van jouw bedrijf te delen met anderen. En hoe meer mensen de video delen, des te meer merkbekendheid!

5. Verschillende doelgroepen

Waar je met een bedrijfsfilm vaak maar één doelgroep aan kan spreken kan je op social media helemaal losgaan. Op social media kan je specifieker bepaalde groepen bereiken, zodat de boodschap die je wilt vertellen op het juiste moment bij de juiste mensen terechtkomt!

DATA-Collectief: Een QuickWorks case study

Voor onze klant Data-Collectief ontwierpen we een reeks korte video’s met een humoristische insteek en pakkende muziek om in te zetten op social media. De herkenbare muziek en humor zorgen ervoor dat de video’s goed opvallen. 

DATA-collectief – Video Commercial

Upload regelmatig

Google is nogal bevooroordeeld als het om video gaat. Als je vaker een video online zet word je hoger in de zoekresultaten gezet. Regelmatig nieuwe content maken is dus van cruciaal belang om relevant te blijven. Een hogere positie in de zoekresultaten, betekent meer bezoek aan jouw kanalen en website, meer leads en dus meer potentiele klanten. 

Lees hier alles over het maken van een goede online video

Split second impressie

Op social media is het nodig om in een split second, een fractie van een seconde, de aandacht te trekken. Om dat te doen, moet je optimaal gebruikmaken van de kracht van beeld. Vanaf de start moet je intrigeren. En die aandacht moet je tot het einde vast zien te houden. Maak je video’s ook niet te lang, zo blijven mensen de hele video betrokken. En als je mensen met jouw krachtige video nieuwsgierig hebt gemaakt, komen ze vanzelf naar jouw website, waar ze langer de tijd nemen om jouw bedrijf te leren kennen. 

Social media content is van cruciaal belang

Als je dus op wilt vallen in de zee aan bedrijven, zal je dus iets moeten doen om op te vallen op social media. En video is daar een geweldig hulpmiddel bij. Of je nu voor humoristische commercials, vlog content of informatieve explainers gaat, jouw korte social media content gaat helpen in de groei van jouw bedrijf. 

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Videolengte blog michael foto FCL Componens
Videomarketing

Beheers videolengte: Domineer in 1 keer elk sociaal platform!

Welkom bij de ultieme gids voor sociale media videostrategieën! In dit artikel gaan we dieper in op de cruciale rol van videolengte van TikTok, Instagram, LinkedIn, Twitter, Facebook en YouTube, en laten we je zien hoe je de perfecte videolengte kunt vinden om je publiek te betoveren en je merk te laten schitteren!